Lifestyle

Kupparin parantavat kädet

Kupparin parantavat kädet Kuppari-Hannan parantolassa

Kupparin parantavat kädet löytyvät saariston sydämestä, luonnon keskeltä. Kun ajelet Naantalista muutaman sillan yli saaristoon saavut Livonsaaren kylään. Komeat puut reunustavat maantien reunoja ja mutkitteleva tie putkahtelee metsästä peltojen keskelle ja välillä näköpiirissä vilahtelee meren selkää. Kun käännyt Livonsaaren kyläkaupalta oikealle, eteesi tupsahtaa lopulta kaunis hirsirakenteinen talo ja olet saapunut Kuppari-Hannan parantolalle.

Kuppari-Hanna eli Hanna Aro-Heinilä on kuppari ja kansanparantaja. Kuppari-Hanna on villi metsänneito, josta henkii syvä maallinen viisaus, aito yhteys luontoon ja niin perinpohjainen rauha ja ymmärrys, että jo pieni juttutuokio tuntuu usein auttavan vaivaan jos toiseen. Hannan parantola sijaitsee Naantalin Livonsaaressa ja hoitovalikoimasta löytyy perinteistä kuppausta, hierontaa, jäsenkorjausta ja suomalaista akupunktiota eli kalanruototekniikkaa.

Hannan perinnehoitola on paikka, jossa kansanparannusperinteet ja nykyaika kohtaavat kauniisti. Hannan hoivissa jos missä on mahdollisuus ammentaa parantavaa hyvinvointia ikiaikaisesta tiedosta sekä intuitiivisesta ihmiskehon tuntemuksesta.

Kuppari-Hannan perinnetaidetta

Jäsenkorjaus suoristaa kiertyneen kehon

Olen käynyt Kuppari-Hannalla jos minkälaista vaivaa hoitamassa. Jäsenkorjaus on suosikkini, sillä huomasin jo vuosia sitten että vinoon vetävä kroppa saa apua lantionseudun manipulaatiosta. Havahduin ensimmäisen kerran vinouteeni kun katsoin valokuvaa itsestäni, jossa omasta mielestäni olin seisonut viivasuorana mutta kuvassa näkyi selvästi kuinka vasen olkapääni oli alempana kuin toinen. Asiaan lienee vaikuttanut kroppani taipumus vetää lantiota kieroon, istumatyö, liian vähäinen liikunta ja venyttely sekä lantiolle epäedulliset tavat kuten hassusti toispuoleisesti seisominen ja istuminen niin, että toinen polvi on toisen yli ristissä.

Muistan ensimmäisen kerran Hannan luona käydessäni olleeni hieman jännittynyt uudesta kohtaamisesta ja erilaisesta hoitopaikasta. Hannalla on kuitenkin taito ottaa vastaan ihminen todella rauhoittavalla tavalla, hänen tenhoava puhetyylinsä, maanläheisyytensä ja lämmin iloisuutensa sekä ammattitaitonsa huokuvat jokaisessa hetkessä.

Kupparin parantavat kädet ja Kuppari-Hanna keinutuolissa

Kuppari-Hannan jäsenkorjaus on ollut aina miellyttävä kokemus. Jäsenkorjaus on kohdallani edennyt niin, että Hanna käsittelee lihaksien ja nivelten kireyksiä, jotta kiertyneen asennon vapauttaminen on mahdollista. Selinmakuuasennossa Hanna tarkistaa lantionluiden puolieroa ja manipuloi erilaisilla hierontatekniikoilla kireyksiä, niin että lantio suoristuu. Viimeinen vaihe kohdallani on ollut aktiivinen yhteistyö, jossa jalat koukussa hoitopöytää vasten puristan polvia yhteen Hannan antaessa niille samalla vastusta, jolloin jokin lantion osa pääsee lopullisesti napsahtamaan paikoilleen.

Jäsenkorjauksen jälkeen olo on aina ollut loistava. Toispuolisuus ei ole ollut kivuliasta vaan lähinnä ärsyttävää, sillä lantion kiertyessä paljon huomaan ensimerkiksi lenkkipolulla lompsiessani puoltavani vasempaan ja en vain yksinkertaisesti tunne olevani suorassa. Hannan lempeän käsittelyn jälkeen huomaan vaikutuksen heti, seison tasaisemmin molemmilla jaloilla ja tunnen koko rangan olevan suoristunut. Jäsenkorjauksessa olen käynyt noin kerran vuodessa.

Kuppari-Hannan parantola Livonsaaressa
Kuppari-Hannan parantola Livonsaaressa

Uskaltaisinko kuppauttaa vanhat veret pois?

Jäsenkorjauksen lisäksi olen käynyt Hannalla hieronnassa. Viimeksi olin hierotuttamassa niskaani kun huomasin alkuvuodesta, että toinen korvani oli alkanut helistä. Olin joulun aikoihin aloittanut intensiivisen sukkien kudonnan ja ilmeisesti tekniikassa olisi parannettavaa, sillä korvalääkäri epäili helinän syynä olevan lihasjännityksen, joka heijastuu korvan pikkuriikkisiin lihaksiin. Hanna on taitava käsittelemään niska-hartia -seutua ja löysikin sellaisen korvanläheisen niskalihaksen, johon ei oltu hierovin ottein varmaan koskaan kajottu. Kupparin parantavat kädet saivat lihasjännitykset avautumaan ja kyllä vain teki kutaa se hieronta!

Seuraavaksi olen ajatellut kalanruoto-hoitoa eli akupunktiota ja ehkäpä joskus, kun aika on siihen kypsä jopa itse kuppausta. Hanna on kuppauksen ammattilainen ja parantolalla kuppaukseen käytettävät välineet steriloidaan aina autoklaavissa. Hannan nettisivuilla on kattavat ohjeet ja Usein kysyttyä kuppauksesta -osio kuppauksesta kiinnostuneille.

Perinteinen kuppaus kiinnostaa itseäni, sillä perimätiedon mukaan ”vanhan veren” päästäminen virkistää kehoa ja uudistaa verta. Sen uskotaan myös tasaavan kudospaineita kehossa, puhdistavan aineenvaihdunnan jäämiä kuten maitohappoja. Kuppaushaavojen teon jälkeen keho vapauttaa endorfiineja ja hoidon kerrotaan näin saavan aikaan hyvää oloa. Kuppauksen kerrotaan myös rauhoittavan tahdosta riippumatonta hermostoa ja laskevan verenpainetta.

Hannan sivuston mukaan vanhat kupparit uskoivat sen myös parantavan matala-asteista tulehdusta, auttavan vilkastuttamaan aineenvaihduntaa, kehon nestekiertoa sekä hormonitoimintaa. Varsinaisia tutkimuksia aiheesta ei ilmeisesti juurikaan ole, mutta useat tuntuvat vannovan kuppauksen virkistäviin vaikutuksiin, joten kokeilunhaluisena ihmisenä olen miettinyt, että miksipä ei? Toki kaikille kuppaus ei välttämättä sovi, joten kannattaa tutustua Hannan sivuston Usein kysyttyä kuppauksesta -osioon.

Kupparin parantavat kädet

Kupparin parantavat kädet antavat keholle ja sielulle hoitoa

Olen tykästynyt Hannan parantolaan ja syvälliseen rauhoittumisen tunteeseen, jonka käynnit kupparin hoitavien käsien luona saavat minussa aikaan. Mielestäni hyvinvoinnin vaikutukset Kuppari-Hannan luona alkavat jo matkasta parantolalle, kun kilometri kilometriltä irrottaudut arjesta ja sukellat Livonsaaren maaseudulle, saavut Kupparin tuvalle ja asetut hoitopöydälle, jossa kupparin parantavat kädet ottavat sinut hoiviinsa. Hanna on yksi sydämellisimmistä ihmisistä keitä tunnen, hänestä huokuu lämpö ja rauha. Hän kallistaa korvansa huolillesi ja kuuntelee, ottaa kantaa ja hoitaa sinua kokonaisuutena.

Hannan parantola on kaunis paikka, jonka Hannan mies on perinnerakentanut taidolla hirrestä. Parantola on täynnä pikkutarkkaa mutta samalla rouheaa kirvesmiestaidonnäytettä, yksityiskohtia ja arvostusta itseään puuta kohtaan. Parantolassa on komea takka, sauna löytyy peremmältä ja penkeillä, kiikkustuolilla ja pöydillä on taljoja, sulkia, rumpuja ja koruja.

Hanna, tuo villi metsänneito, on myös metsästäjä, jonka syvä arvostus luontoa ja sen asukkeja kohtaan näkyy hänen käsitöissään ja taiteessaan. Hanna valmistaa peuranluista koruja, nahkasta rumpuja ja tekee puuhun polttokirjaustaidetta.

Kuppari-Hannan tekemiä koruja
Kuppari-Hannan tekemiä koruja
Kuppari-Hannan perinnetaidetta
Kupparin parantavat kädet tekevät myös taidetta parantolalla

Suosittelen käyntiä Kuppari-Hannalla kaikille, jotka ovat kiinnostuneita perinnehoidoista ja omasta hyvinvoinnista. Hannan rautainen ammattitaito ja intuitio auttavat löytämään yksilöllisen lähestymistavan. Jos et ole varma mikä hoito olisi juuri sinulle sopiva, ota yhteyttä Hannaan ja hän suosittelee sinulle sopivaa hoitomuotoa. Hannan kaunis parantola, taide ja maanläheinen ilmapiiri ovat nähtävyyksiä jo itsessään ja kokemuksena varmasti virvoittava kenelle tahansa arkensa kanssa kiiruhtavalle.

Näin joulun alla moni miettii joululahjoja ja Hannan nettisivuilta löytyy myös verkkokauppa, josta voi ostaa lahjaksi hyvinvointia lahjakorttien muodossa. Verkkokaupassa kannattaa tutustua myös Hannan persoonalliseen kansantaiteeseen sekä koruihin.

P.S. Hannan lähellä sijaitsee myös kauneushoitola Laineella. Tutustu aikaisempaan postaukseen Kauneushoitola Laineella hemmottelee hipiää Merimaskussa.

Muistetaan pitää huolta itsestämme!

Unna

Follow my blog with Bloglovin

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *