Lifestyle

Ihon onnea – kasvohoito Kultaranta Beautyssä

*Kaupallinen yhteistyö: Kauneushoitola Pumpulipallo, ihon onnea – kasvohoito Kultaranta Beautyssä, osa tuotteista ja hoidoista saatu

Olen ravinnut ihoani nuoruusvuosista lähtien tavarataloista saatavilla perustuotteilla ja noin kymmenen vuotta sitten siirryin käyttämään lähes yksinomaan oliiviöljy- ja aloe vera -pohjaisia ihonhoitotuotteita, joita toin kotiin useamman vuoden ajan Välimeren lomamatkoilta. Aloe Vera sisältää runsaasti proteiineja ja mineraaleja kosteuttaen ihoa, kun oliiviöljy taas suojaa ihoa sisältäen runsaasti E-vitamiinia, joka pehmittää ja kuntouttaa. Näitä ihoa hoitavia tuotteita käytin viime syyskuun loppuun asti, mutta niiden loputtua oli keksittävä uusi ”ihonhoitosuunnitelma”, sillä matkalle ei nyt sattuneesta syystä voinut lähteä.

Pidemmän aikaa olin jo ajatellut, että haluan käyttää ihoni puhdistamiseen ja hoitamiseen kotimaisia tuotteita. Kävin viime vuoden loka- ja joulukuussa Kultaranta Beautyssä vahvistavassa herkän ihon BTB13-kasvohoidossa ja päätin samalla siirtyä käyttämään kotonakin hoidossa käytettyjä Naviter Oy:n BTB13-ihonhoitotuotteita.

Rauhallinen hoitohetki Kauneushoitola Pumpulipallossa Naantalissa

Naantalissa sijaitsevan Kultaranta Resortin Wellness Beautyn osastolla voit hemmotella itseäsi erilaisilla tehokkaan kaunistavilla vartalohoidoilla ympäri vuoden. Tiloissa toimii Kauneushoitola Pumpulipallo, jonka SKY-kosmetologi, Sanna Laukkanen, pitää huolen siitä, että unohdat arjen ja nautit omasta ajasta sekä rentouttavasta hemmotteluhetkestä.

Saavuin hieman ennen varattua aikaa paikalle ja laskeuduin portaita pitkin Kultaranta Wellnessin tiloihin, joissa tuoksui eteeriset öljyt. Odotustilan tunnelma oli juuri oikeanlainen kuten hemmotteluhoitoon tullessa kuuluukin olla. Sanna otti minut iloisesti vastaan ja koska en ollut aiemmin käynyt hänellä hoidossa, tehtiin alkukartoitus. Siinä käytiin läpi muun muassa ihonhoitorutiinit ja käyttämäni tuotteet sekä selvitettiin taustat, jotka voivat vaikuttaa haasteisiin ihossa.

Hoitohuoneessa soi rauhallinen musiikki ja asetuin makaamaan hoitopöydälle. Sanna peitteli minut viltillä ja rentouttava olo valtasi kehon ja mielen. Olin varannut ajan kasvohoitoon ja kartoituksen sekä kyselyn avulla Sanna valitsi minulle BTB13 -kasvohoidon, joka vahvistaisi ihoani.

BTB13 – vahvistava herkän ihon kasvohoito

Minulle tehtiin molemmilla hoitokerroilla tunnin mittainen uudistava ja ihoani vahvistava BTB13 Sensitive -kasvohoito, joka sopi hyvin jonkin verran couperoottiselle iholleni, jossa pintaverisuonet ovat laajentuneet. Kattavaan hoitoon kuului rentouttava alkuhieronta, pintapuhdistus, hellävarainen kuorinta, tehoseerumit, hieronta, silmänympärys- ja kasvonaamio sekä hoitovoiteet.

Naviterin herkän ihon tuotteiden pohjan muodostavat ruusunmarjauute, prebiootit sekä BTB13™-yhdiste. Tämä alusta loppuun asti Suomessa valmistettava tieteellinen yhdiste aktivoi ihosolujen uusiutumista ja parantaa ihon koostumusta tehden siitä vahvemman.

Kauneudenhoitoalan ammattilaisen käsissä oppimassa uusia ihonhoitorutiineja

Tuntui hyvältä antautua Sannan osaaviin käsiin ja antaa hänen hoitaa ihoani oikeaoppisesti. Hoidon lomassa oli kovin luontevaa kysellä erilaista ihonhoitoon liittyvää, joka askarrutti. Opin uutta ja sain myös monia vinkkejä siitä, miten minun jatkossa kannattaa hoitaa ja ravita kasvojani.

Hoito aloitettiin rentouttavalla alkuhieronnalla ja kasvoni puhdistettiin päivän pölyistä ja meikistä. Jälkimmäisellä kerralla saavuin hoitoon ilman meikkiä. Puhdistuksen jälkeen Sanna teki iholleni hellävaraisen kuorinnan. Kyseessä oli rakeeton entsymaattinen (kuollutta solukkoa rikkova) kuorinta. Kuorivana aineena tuotteessa oli papaija, joka sopii erinomaisesti herkän ihon kuorintaan, koska se on hellävarainen, kirkastava ja heleyttävä. Sanna kertoi, että yleisesti ottaen tällainen kuorinta tehdään kuivalle, atooppiselle, herkälle ja couperosalle iholle ja se soveltuu hyvin myös ruusufinnin ja suunympärysihon kuorintaan.

Ensimmäisellä kerralla ihollani oli havaittavissa pientä nyppyä. Kun kysyin syytä tähän, Sanna kertoi, että ihon reagointi viittaa johonkin ärsytykseen tai herkkyyteen. Se voi johtua monesta syystä. Käytössäni on ollut ehkä omalle iholleni vääränlaiset hoitotuotteet ja lisäksi ilmasto, tuuli ja aurinko vaikuttavat ihon hyvinvointiin. Samoin stressi ja hormonivaihtelut näkyvät heti ihossa. Poskillani on jonkin verran couperosaa, joten hoito tehtiin kokonaisuudessaan hellävaroen ja mekaanista ärsytystä välttäen. Kasvohieronta tehtiin kevyesti, sillä sekin stimuloi pintaverenkiertoa. Sanna tunsi ihollani myös pintakarheutta ja kuivuutta ja tähän hän valitsi minulle kotihoitoa varten B-vitamiini-erikoisvoiteen tuomaan ja sitomaan kosteutta ja Sensitive-voiteen hoitamaan.

Joulukuun hoitokerran aikana sain ilokseni kuulla, että nypyt ja pintakarheus olivat poissa. Voi miten hyvältä tämä kuulostikaan Sannan sanomana, vaikka olin itsekin huomannut, että ihoni voi paremmin. Ainoastaan leuan alla ja kaulalla oli vielä karheutta, sillä ne alueet, dekoltee mukaan lukien, olivat jääneet ilman hoitovoiteita. Hups, miten niin oli päässyt käymään! Toisen hoitokerran jälkeen päivittäisiin rutiineihini lisättiin Sensitive puhdistusvaahto sekä kasvovesi tuomaan kosteutta. Naamiota käytän silloin tällöin yönaamiona ja saunassa suojaamaan couperosaa. Ihon suojaaminen ja ennaltaehkäisy ovat avainasemassa kaikessa ihonhoidossa.

Couperoottisen ihon hoidossa kannattaa erityisesti huomioida pintaverenkiertoa vilkastuttavat asiat:

  • minimoi kylmä- ja kuumavaihtelut
  • käytä pakkasessa ja tuulessa ihoa suojaavaa hoidetta tai vaatetta
  • nauti harkiten mausteisia ruokia, alkoholia ja kuumia juomia, ne vilkastuttavat verenkiertoa
  • suojaa ihoa ja älä mene liian kuumiin löylyihin (suojaa naamiolla)
  • mene aurinkoon aina fysikaalisen (ei kemiallisen) aurinkosuojan kanssa, sillä aurinko vilkastuttaa verenkiertoa ja aiheuttaa ikään kuin ”tulehdustilan”
  • käsittele ihoa hellävaroen ja vältä mekaanista kuorintaa ja kovaotteista mekaanista puhdistusta
  • rauhoita ihoa anti-redness-voiteella
  • käytä iholla aina kasvovettä, hoitovoidetta ja mineraalimeikkiä, jossa suojakerroin, seerumi tekee myös hyvää
  • kuumat suihkut kuivattavat ihoa, ravitse se heti pesun, suihkun tai saunan jälkeen, ettei ihon pinta pääse kuivumaan

Anna ihosi loistaa ympäri vuoden

Olen äärimmäisen tyytyväinen siihen, että päätin viime syksynä uudistaa ihonhoitorutiinini. Viime vuoden aikana muun muassa pandemia ja maskien käyttö on selvästi vaikuttanut ihooni. Olen myös kovin iloinen siitä, että olen löytänyt itselleni kosmetologin, joka tekee työtään intohimolla ja auttaa minua oppimaan lisää ihonhoidosta. Nyt tiedän, että reaktiivinen ja couperoottinen ihoni nauttii oikein suojattuna enemmän rakastamistani metsälenkeistä sekä metsämikrobeille altistumisesta.

En malta odottaa, että pääsen helmikuun aikana jälleen Sannan hoidettavaksi. Tällä kertaa vuorossa on kosteuttava ja lempeä ylläpitohoito, jossa testataan myös Naviterin uutuuksia. Ah, ihanaa!

Pilvi

Suosittelen lämpimästi sinuakin varaamaan hoidon Kauneushoitola Pumpulipallon / Kultaranta Beautyn Sannalta numerosta 040 705 0470 tai sanna.laukkanen@kultarantaresort.fi. Tutustu myös hänen tekemiin kauneushoitoihin.

Mikäli innostut enemmänkin ihonhoidosta, lue myös Unnan postaus Kauneushoitola Laineella hemmottelee hipiää Merimaskussa.

Artikkelin kuva ja hoitohuonekuvat Kultaranta Resort.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *