Kulttuuri, Lifestyle, Matkailu

Amandis – rakastettava elämys Naantalissa

Lämminhenkinen asiakaspalvelu, maailman parhaimmat vohvelit, nostalgiset Kerttu-mummon Myrna-astiat ja ah niin kauniisti ja pieteetillä sisustetut hotellihuoneet.

Kutsuvieraana uudistuneessa Amandiksessa

Astelen pitkin vehreää Puistotietä ja minua jännittää. Tänään on se päivä, jona pääsen tutustumaan Naantalin vanhan kaupungin rannan idyllisen Amandiksen uusittuun ilmeeseen ja näkemään mitä kaikkea mittavassa, viime syksyllä alkaneessa, remontissa on saatu aikaan. Saavun paikalle hyvissä ajoin ja tarjoilija ojentaa minulle lasin kuohuvaa. Paikalle on saapunut yhteensä noin 40 kutsuvierasta, joiden joukosta bongaan monta tuttua kasvoa, olenhan ollut Naantalissa töissä jo lähes kymmenen vuoden ajan.

Tehotytöt Annika ja ravintolapäällikkö Elisa.

Talo täynnä vahvaa naisenergiaa 

Sukupolvenvaihdoksen myötä vetovastuu Amandiksesta on siirtynyt toisen polven yrittäjälle Annika Virtaselle. Hän on pukeutunut juhlavaan Marimekon Unikko-mekkoon ja kertoo meille vieraille 150-paikkaisella meriterassilla tilaisuuden kulusta ja siitä mitä alkukesän ilta tulee pitämään sisällään. Yhdessä nostamme maljan uudistuneelle Amandikselle.

Sisustuksessa huolella valittuja yksityiskohtia

Siirryn kahvila-ravintolan sisätiloihin ja annan silmieni rauhassa viipyillä kauniissa yksityiskohdissa, joita on paljon. Pöytien lasilevyjen alta löytyy nostalgisia valokuvia, joissa mm. esiintyy Annikan äidin Sirpa Ruohosen isoäiti Amanda, jonka mukaan yritys on nimetty, kun se avattiin vuonna 2003. Hienoa, että tämän perheen vanhempi polvi on edelleen mukana menossa.

Oman mausteensa sisustukseen tuovat Kyllikki-tädin peili, Kerttu-mummon Myrna-astiat sekä Toivo-pappan keinutuoli. 70-paikkaisen kahvila-ravintolan sisustus on toimivan moderni ja siinä on yhdistetty hyvin vanhaa ja uutta. Pidän kovasti katon suuresta kristallikruunusta, joka luo tilaan glamouria.

Rakkaudella tehtyjä oman keittiön herkkuja

Vaihdan kuulumisia tuttujen kanssa ja nautin olostani. Annika kehottaa meitä istuutumaan pöytiin ja nauttimaan tarjolla olevista oman keittiön herkuista ja kahvila-ravintolalle varta vasten valituista laatuviineistä.

Tarjolla on Amandiksen suussasulavia tapaksia. Lohipastrami, jääkellarinlohi, Serrano-kinkku, porowrap, kukkakaali-mansikkasalaatti, uudet perunat voissa, Kolatun juustot sekä Orastavan Auringon porkkanahillo tekivät kauppansa. 

Uudistuksen myötä Amandikselle on valittu uudet talon kuohu-, valko- ja punaviinit. Viinit ovat australialaisen Hardy’s Crest viinitilan viinejä. 

Herranen aika mitä makujen sinfoniaa. Olen pakahtua onnesta saadessani nauttia tästä kulinaristisesta ilotulituksesta, joka vie kielen mennessään. Makunautinnon kruunaa kuppi teetä ja pieniä vohveleita sekä macaronseja. 

Kaikki valmistetaan uudistuneessa keittiössä edelleen alusta alkaen itse ja mm. maailman parhaiden gluteenittomien vohveleiden maku hakee vertaistaan. Kahvila-ravintolan lippulaiva-annoksen reseptiä on hiottu viimeisen päälle ja sen kyllä huomaa. Missään en ole maistanut näin hyviä vohveleita.

Annika pitää kauniin puheen, jossa hän huomioi erityisesti äitinsä Sirpan, Amandiksen perustajan, joka nykyään toimii taiteellisena johtajana. Kiitoksen saavat myös yhteistyökumppanit, läheiset ja ystävät, joiden apu ja tuki on ollut korvaamatonta.  Perheyritykseen kuuluvat myös Annikan tyttäret, Helmi ja Ruusu, jotka ovat jo useamman vuoden ajan tehneet kesäisin töitä jäätelöä myyden. Helmi esittää meille muutaman kappaleen laulaen ja ukulelea soittaen. Moni asia herkistää ja Vesa-Matti Loirin Elegian kohdalla huomaan onnen kyynelten kohoavan silmiini.

Taitava Helmi musisoimassa.

Uudistuneet hotellihuoneet kutsuvat viihtymään pidemmäksikin aikaa

1800-luvun alussa rakennetun boutique-hotellin kuusi hotellihuonetta on uusittu täysin. Ja siis wow, miten hienoja kotoisassa puutalopihapiirissä olevat huoneet ovatkaan. Haluaisin yöpyä niistä jokaisessa, mutta vielä ei ole sen aikana. Hotellihuoneista on käynti terassille, jossa on mukava istuskella ja nauttia merinäköalasta. Huoneet ovat persoonallisia ja niistä jokaisella on oma teema. Mm. Jukka Rintalan ja Arto Noraksen huoneet löytyvät. Huonevarustukseen kuuluu oma kylpyhuone, televisio, maksuton wifi-yhteys, kylmäsäilytystila sekä kahvinkeittomahdollisuus. Laadukkaat Unikulman vuoteet takaavat maukkaat yöunet.

Sisustussuunnittelijana uudistuksessa on toiminut Susanna Raunio, jonka kädenjälki on viimeisteltyä ja äärimmäisen kaunista. Silmää lepää tarkaan valituissa yksityiskohdissa ja seesteisessä tunnelmassa.

Viinistelyä Naantalin vanhan kaupungin rannassa

Kesällä Amandiksessa on tarjolla muun muassa uusi tuote, Viinistely. Tämän omatoimisen viinitastingin kylkeen sopivat mainiosti myös Amandiksen tapakset. Nostalgista kotiruokaakin on tarjolla maailman parhaiden suolaisten ja makeiden vohveleiden lisäksi.  Erilaisten viinien lisäksi valikoimaa täydentää uusittu drinkkilista, jota kelpaa testata upeassa miljöössä.

Asiakkaiden iloksi kahvila-ravintolassa on esillä tänä kesänä naantalilaisen kuvataitelija Maria Kajankin upeiden taulujen myyntinäyttely. Lisäksi pienessä delissä on myynnissä Orastavan Auringon hilloja, jotka soveltuvat hyvin kotiin viemisiksi. Niitä on tarjolla myös vohveliannoksissa Kolatun juustojen kanssa. Pala kakkua on myynnissä myös Luonkos -öljypuhdistuskakkujen muodossa. Tämäkin on naantalilainen yritys. Hienoa, että uudistuneesta Amandiksesta saa ostaa paikallisia tuotteita.

Kun kaipaat Naantalissa käyntiisi jotain uutta ja raikasta niin suosittelen lämpimästi tutustumista uudistuneeseen Amandikseen, ihastut ikihyviksi.

PilviDonna

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *