Aamuvirkku, Lifestyle, Matkailu

TOP5-vinkkiä Kasnäsin karavaanarilomalle

Hiihtolomaviikon ja kevättalven lomasuunnitelmat ovat varmasti nyt monen mielessä. Kun sinulla on talviloma tai muuten vain vapaa-aikaa, voin lämpimästi suositella irtiottoa arjen kuvioista kauniilla Kemiönsaarella. Kasnäsissa olemme mieheni kanssa käyneet aiemminkin ja viime vuoden helmikuinen talviloma oli meille erilainen ja äärimmäisen ikimuistoinen, sillä meistä tuli, ainakin hetkellisesti, karavaanareita. Viikonloppumme vaihtui minilomasta lomaviikkoon ja saimme ladattua akkumme täyteen virtaa upean saaristoluonnon keskellä saaristossa. Tässä TOP5-vinkkiä Kasnäsin karavaanarilomalle.

1. Ole karavaanari, kaikkien kaveri

Aina ei tarvitse varata hotellihuonetta tai mökkiä lomamatkalle. Jos olet yhtään seikkailunhaluinen, vuokraa asuntoauto tai -vaunu ja nauti lomailusta karavaanarina, kaikkien kaverina. Liikkuvan kodin pienemmissä ympyröissä oleminen tekee hyvää ja sitä huomaa, että vähemmälläkin tilalla pärjää vallan mainiosti.

Saaristomaisemin ympäröity Kasnäs Caravan on täyden palvelun caravan-alue Kemiönsaarella ja se on avoinna ympäri vuoden. Auto- ja vaunupaikkoja on kolmisenkymmentä ja huoltorakennuksessa on naisten ja miesten saunat wc-tiloineen sekä pyykinpesu- ja kuivausmahdollisuus. Alueella on luonnollisesti myös septi- ja harmaavesityhjennys, grillikatos sekä sähkö- ja Wifi-yhteys, joka kuuluu vuorokausihintaan.

TOP5-vinkkiä Kasnäsin karavaanarilomalle.

Karavaanarielämässä oli paljon sellaista tekemistä, mitä olimme kaivanneet. Viikon aikana muodostui useita uusia tähän elämäntyyliin kuuluvia rutiineja, joita muistelemme vieläkin lämmöllä. Oli äärimmäisen mukava tiskata astioita käsin, sen sijaan, että olisin täyttänyt ja tyhjentänyt astianpesukonetta. Luksusta oli myös pyykkien peseminen kuivaavalla pesukoneella. Ah mikä tunne olikaan ottaa kuivat pyykit koneesta aamusaunan jälkeen.

2. Koe Kasnäsin kylpylän ulkoaltaat ja rantasaunan lempeät löylyt

Aivan lyhyen kävelymatkan päässä caravan-alueelta sijaitsee Kasnäsin kylpylä ulkoporealtaineen. Rentouduimme lämpimissä altaissa useampana päivänä ja kastauduimme pariin otteeseen myös kylpylän sisällä olevassa kylmäaltaassa, se friskasi oikein kunnolla.

TOP5-vinkkiä Kasnäsin karavaanarilomalle.

Aivan meren rannalla sijaitsevassa rantasaunassa juhlistimme mieheni syntymäpäivää ystäväpariskunnan kanssa ja nautimme kirpsakasta pakkasillasta kylpytynnyrissä tähtitaivasta katsellen. Jos haluat karavaanarilomaasi jotain ekstraa, vuokraa tämä huikea rantasauna.

3. Nauti aikatauluttomuudesta

Lomalla ei kannata juuri kelloon katsella ja meillä onkin tapana jättää kellot kotiin lähtiessämme lomalle. Näin teimme tälläkin kertaa. Tuntui hyvältä jättää aikataulut taakse ja viettää päivät ilman kellon vilkuilua. Välillä unohdimme jopa mikä päivä oli kyseessä ja sehän on merkki siitä, että loma toimii niin kuin pitääkin.

Nautimme aamiaista päivittäin pidemmän kaavan mukaan. Rakastan ruuanlaittoa ja paistelin häränsilmämunat ja nakit hiljaksiin mieheni vielä nukkuessa. Täyttävän aamiaisen söimme kaikessa rauhassa ja lueskelimme sen jälkeen tovin sängyssä köllötellen. Aamusauna ja pieni paseeraus ulkona siivittivät päivien kulkua ja hyvänolon tunne valtasi mielen levollisuudella.

Alkuiltaisin suuntasimme Kasnäsin ravintolaan, jossa skoolasimme lomalle. Ruutiniksi muodostui lehtien lukeminen ja hyvän jutun tullessa eteen luimme ne toisillemme ääneen. Testasimme viikon mittaan myös ravintolan maukkaat pizzat ja etanapannukin maistui ranskalaisten kanssa.

4. Herkuttele Kasnäs Paviljongin buffetin antimilla tai kokkaa itse

Hyvä ruoka ja parempi mieli. Emme ole missään syöneet niin hyvää buffetlounasta kuin Kasnäsin Paviljongissa. Saaristossa kun olimme, lounas piti sisällään runsaasti kalaa. Buffetpöytä kerrassaan notkui erilaisista salaateista ja tuoreista kalaherkuista ja lämminruokavaihtoehtojakin oli tarjolla useampi. Ravintolassa suositaan puhtaita raaka-aineita ja lähiruoka on sydämen asia. Kasnäs kasvattaa kalansa itse ja sekä kirjolohi että siika jalostetaan venesataman vieressä sijaitsevassa Salmonfarmissa.

Oli myös äärimmäisen mukavaa kokkailla itse kaikessa rauhassa ja antaa risoton poreilla pikkuhiljaa pannussa tai paistaa pihvit kuumassa grillissä. Ruuanlaitto on parhaimmillaan rentouttava ajanviete ja onhan itsetehty ruoka aina maukasta.

5. Seikkaile Kasnäsin geologisella luontopolulla

Kasnäsissä on upea geologinen luontopolku, joka kiertää metsäisessä saaristomaisemissa ja pitkin rantaa. Sateella ja talvella reitti voi paikoin olla haasteellinen, mutta kun kallioilla liikkuessa noudattaa varovaisuutta, voi reitistä nauttia säällä kuin säällä. Luonnossa liikkumisesta saimme virtaa ja valon määrän lisääntyessä aurinkoinen talvipäivä näytti parhaat puolensa.

Saaristomeren Luontokeskus Sinisimpukan vierestä lähtevä Kasnäsin geologinen luontopolku sopii hyvin luontoretkikohteeksi Kasnäsiin tutustujalle. Oman hohtonsa luontopolun kiertämiseen antoi jäätyneen meren tuijottelu ja raikkaan saaristoilman haistelu. Polun varren käppyrämännystä bongasimme myös joutsenta muistuttavan oksan, jonka näet myös videolta.

Lähde lomalle saaristoon: TOP5-vinkkiä Kasnäsin karavaanarilomalle

Viihdyimme Kasnäsissa äärimmäisen hyvin ja laskeuduimme viikon lomaan parhaalla mahdollisella tavalla. Nautimme ajastamme täysin rinnoin ja palasimme monella tapaa perusasioiden äärelle. Niistä kun se elämä enimmäkseen kuitenkin koostuu ja hyvä niin.

Pilvi

Mikäli et vielä lukenut aiempaa artikkeliani, Kylpylän riemuja ja karavaanari-elämää Kasnäsissa, luehan sekin, niin saat vinkkejä talvilomaasi.

ps. Halutessasi voit tehdä Tekniikan Maailman muutaman vuoden takaisen testin: Tunnistatko nämä karavaanarityypit.

Follow my blog with Bloglovin

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *