Lifestyle, Matkailu

After Week -brunssi by Kuulas

*Kaupallinen yhteistyö: Kuulas Garden Grill & Cafe, After Week -brunssi by Kuulas

On perjantai ja syntymäpäiväni. Kurvaan töiden jälkeen Tammiston pihaan autollani ja kävelen sydän pamppaillen kohti minulle rakkaaksi muodostunutta Kuulasta. Vihdoin on aika nauttia ravintolan uusi After Week -brunssi puolison ja rakkaiden ystävien seurassa. Tapaan ravintolan aulassa talon emännän ja keittiömestarin Anu Vaissi-Harismaan, joka onnittelee minua lämpimästi halaten. Jätän takkini naulakkoon ja astelen Tammiston kauniiseen saliin, jossa soi suomalainen 80-luvun musiikki. Tarkkaan valitut ja äärimmäisen kauniit tapetit koristavat mansardikattoisen tilan salia, jonka keskelle on katettu runsas brunssi, joka upeine lasi-astioineen hivelee esteetikon silmääni.

Kuulaan After Week -brunssi – täydellinen startti keväiseen viikonloppuun

Istahdan pöytään muiden kanssa ja tarjoilija poksauttaa auki espanjalaisen ja herkullisen raikkaan Idlicim cavan. Nostamme maljan juhlan kunniaksi sekä edessä olevalle keväälle. Cava on hedelmäinen ja tasapainoinen ja sitä siemaillessamme vaihdamme kuulumisia. Salissa on lisäksemme useampia seurueita ja siirrymme buffetin ääreen hetken odottelun jälkeen.

Pöytä notkuu toinen toistaan suussa sulavamman näköisistä Kuulaan brunssiherkuista. Annostelen keltaiselle Munkaa Designin lautaselle lähtökohtaisesti vähän kaikkea mitä runsas brunssipöytä pitää sisällään. Me naiset ihastelemme ja huokailemme kauniiden astioiden äärellä ja annamme katseemme viipyillä hurmaavassa salissa lautasten täyttyessä.

Suosikkini Kuulaan brunssilla

Maistelemme puhtaita makuja, samalla rupatellen ja maljoja kohottaen. Brunssisuosikeikseni nousevat tomaattiflan mallascrumblella, kevyesti kypsennetty lohi, savustettu porkkana ja selleri sekä vihreästä tomaatista & melonista valmistettu salsa. Tämän kokonaisuuden viimeistelen paahteisella lupiinirouheella, jota ripottelen kaiken päälle. Maistan saaristolaisleipää laventelivoilla ja aivan täydellisiä uunilämpimiä sahramiskonsseja, joihin sipaisen kukkakaali-artisokkalevitettä ja paahdettua kermaa. Myös itsetehdyt seljankukkajäätee ja raparperimehu hivelevät makuhermojamme. Huikea makujen sinfonia syntyy eri ruokalajien rohkeasta yhdistelystä ja on mukava maistella eri makupareja oman mielen mukaan. Siitäkin syystä on ihana koota oma salaatti pöydän antimista.

Meillä ei ole minnekään kiire ja annamme ruuan hieman laskea. Tilaamme jaettavaksi kannullisen Syytinkiläistä, raikasta juomaa, joka pitää sisällään kuohuviiniä, Smirnoff-ICEa, sitruunacordialia sekä tonicia. Tämä maistuu todella hyvin myös digestiivinä herkullisen brunssin jälkeen. Vaikka olen jo kylläinen, tilaan meille maistettavaksi pintapaahdettua Manchego-juustoa höystettynä Naantalin hunajalla, karamellisoidulla saksanpähkinällä ja omenalla. Annoksen nimi Cheesy thing to do (Do it!) jo sinällään kutsuu maistamaan. Menussa on muutenkin oivaltavaa sanoilla kikkailua, josta pidän.

Baked Alaska 2.0 – maukas yllätys syntymäpäiväsankarille

Maistelemme yhdessätuumin lempijuustoani manchegoa, kun paikalle liihottaa yllättäen Julia Frantti, Kuulaksen menun takaa löytyvä toinen visionääri Anun lisäksi. Mukanaan hän kantaa syntisen hyvältä näyttävää Baked Alaska 2.0 -annosta, jonka hän kertoo koostuvan suklaakakusta, porkkanakinuskista, Suomen Jäätelön suklaa-jäätelöstä sekä poltetusta marengista. Annoksen kauniit kukat ja kynttilä kruunaavat juhlapäivänäni. Tämä huomionosoitus tuntuu hyvälle ja hymy on herkässä. Tämän herkun kanssa nautin haudutettua kaneli-omenateetä ja olen kuin seitsemännessä taivaassa. Annos on sen verran iso, että muutkin seurueestamme saavat maistaa tätä makeaa unelmaa. Täytyy sanoa, että tämä on paras syntymäpäiväbrunssi ikinä!

After Week -brunssi by Kuulas – kulinaristiselle makumatkalle pääset Vappuun asti

Ihastuin viime kesänä täydestä sydämestäni Kuulaan miljööseen, annosten makumaailmaan ja siihen, millä intohimolla ja ammattitaidolla talon naiset tekevät työtään. Estetiikka on läsnä kaikessa ja tällä rautaisella työparilla on selkeä visio nostaa kulinaristinen makuelämys asiakaskokemuksineen uudelle tasolle. Maaliskuun alussa startanneet suositut viikonloppubrunssit, After Week, Soulful Saturday ja Blissful Sunday ovat huippuluokkaa ja ne jatkuvat Vappuun saakka, teethän siis varauksesi pian. Ja uudemman kerran tänne on minunkin päästävä, kenties tapaamme Kuulaassa?

Maukkaita brunssihetkiä toivotellen,

Pilvi

ps. Mikäli Kuulas ei ole sinulle vielä tuttu, luehan aiempi artikkelini Kuulas Garden Grill & Café hurmaa Naantalissa. Ota ravintola seurantaan sekä Instagramissa että Facebookissa.

Follow my blog with Bloglovin