Lifestyle, Matkailu

Kylpylän riemuja ja karavaanarielämää Kasnäsissa

*Kaupallinen yhteistyö: Hotel Kasnäs, Kylpylän riemuja ja karavaanarielämää Kasnäsissa

Kasnäs, tuo Kemiönsaaren kaunis helmi, on mitä oivallisin matkakohde ympäri vuoden. Suuntasimme sinne helmikuun alussa viettämään mieheni syntymäpäiviä ystäväpariskuntamme kanssa. Innolla odotin tätä lomaa, sillä matkasin ensimmäistä kertaa asuntoautossa ja siinä yöpyminenkin oli yksi kotimaan lomailuni tähtihetkiä.

Roadtripimme alkoi mukavissa tunnelmissa illansuussa, kun otimme mieheni Mikan lapsuudenystävän Jarin ja hänen vaimonsa Annen kyytiin Kaarinan Kuusistosta. Matkamme taittui iloisissa merkeissä jutellessamme lapsuusmuistoista ja kotimaan lomamatkoista. Meidän perheemme yöpyi vaunun sijaan sään salliessa teltassa tai leirintäalueiden mökeissä, muu seurue oli ennenkin viettänyt aikaa asuntovaunussa. Voi miten paljon ikimuistoisia hetkiä noilla lomareissuilla onkaan ollut.

Kasnäsin upea rantasauna kutsuu viihtymään

Saavuimme Kasnäsiin pimeän jo laskeuduttua ja saatuamme auton parkkiin ja johdon päähän, lähdimme lyhyen kävelymatkan päässä sijaitsevaan rantasaunaan nauttimaan illasta. Paukkupakkanen siivitti reipasta kävelyämme ja tähtien tuike antoi matkaan oman hohtonsa. Miten kirkas se tähtitaivas olikaan, kun ympärillä ei ollut valosaastetta.

Kaikilla oli jo kova nälkä ja päätimmekin heti grillata mukanamme tuomiamme herkkuja. Grillaaminen sujui vaivattomasti saunan terassilla olevalla kaasugrillillä. Avokeittiö oli tilava ja sieltä löytyi kaikki tarvittava ruokailuun. Oleskelutila ruokapöytineen ja nojatuoliryhmineen oli kutsuva ja kännykän pystyi liittämään televisioon, joten saimme soitettua lempibiisejämme. Syötyämme annoimme ruuan laskea hetken ennen lämpimästi kutsuvaa saunaa ja kylpytynnyriä.

Kylpylän riemuja ja karavaanari-elämää Kasnäsissa.
Kylpylän riemuja ja karavaanari-elämää Kasnäsissa.

Reilut kymmenen vuotta sitten varasin Mikan syntymäpäiville Kasnäsista rannan saunatilan sekä paljun. Silloinkin nautimme ajastamme ystäväpariskuntamme kanssa ja viihdyimme äärettömän hyvin. Nyt tämä upea merenrannalla sijaitseva edustussauna kylpytynnyreineen oli täysin uusittu ja tuotu tähän päivään. Saunan lauteet olivat lämpökäsiteltyä saarnia, samoin pukuhuoneen seinät ja penkit. Mieheni on rakennusalla ja osasi kertoa, että puun lämpökäsittely parantaa sen kosteuskestävyyttä ja muuttaa lisäksi sen ulkonäköä sekä tuoksua, joka oli erityisesti meidän naisten mielestä huumaava.

Kylpylän riemuja ja karavaanari-elämää Kasnäsissa..
Kylpylän riemuja ja karavaanari-elämää Kasnäsissa.

Saunan suihkutilassa oli neljä suihkua. Iloinen uutinen meille kaikille oli se, että Kasnäsin juoma-, suihku- ja allasvedet ovat suolaista merivettä, joka muutetaan käänteisen osmoosin avulla makeaksi vedeksi. Tämä on hieno teko myös ympäristölle. Sekä saunatilan seinät että lattiat olivat harmaata laattaa, jotka yhdessä saarnipuun kanssa loivat saaristomaisemaan sopivan ja erittäin tyylikkään kokonaisuuden. Kahdessa wc-tilassa oli kauniit lavuaarit, joiden esteettisen hieno muoto miellytti silmää.

Lämminvesialtaita, laiturille vievän portaikon päässä, on kaksi ja ne pysyvät lämpiminä koko ajan. Puhdistus ja lämmönsäätely on helppoa huoltoluukun kautta, johon on vaivaton pääsy. Jätin kuvien ottamisen illan pimeydessä väliin ja kävin nappaamassa kuvia seuraavana aamuna. Hauskasti portailla oli vielä synttärisankarin jalanjäljet.

Kasnäs Caravan – täyden palvelun caravan-alue avoinna vuoden ympäri

Vuonna 2015 avattu Kasnäs Caravan on täyden palvelun caravan-alue ja se on avoinna ympäri vuoden. Auto- ja vaunupaikkoja on kolmekymmentäkaksi ja meillä oli käytössä paikka numero yksi, joka sijaitsi aivan huoltorakennuksen vieressä. Siellä oli miesten ja naisten saunat wc-tiloineen, inva-wc, tiskauspaikka sekä pyykinpesu- ja kuivausmahdollisuus. Alueella oli myös septi- ja harmaavesityhjennys sekä grillikatos. Luonnollisesti vuorokausihintaan kuului myös sähkö ja WiFi-yhteys. Näin talviaikaan meidän lisäksemme alueella oli vain muutama muu karavaanari, joten tilat olivat lähestulkoon omassa käytössämme.

Hyvin nukutun yön jälkeen pojat kävivät aamusaunassa ja me naiset tuona aikana pienellä happihyppelyllä rannassa ennen kuin siirryimme yhdessä nauttimaan ravintolaan runsaan buffetlounaan. Voi jestas, millaisen herkkupöydän ääreen pääsimmekään.

Kasnäs Paviljong – lähiruokaa ja puhtaita makuja

Ravintola Kasnäs Paviljong on tunnettu herkkusuiden paratiisi ja saaristossa kun ollaan, tarjolla on lähiruokaa. Aamiaisen ja lounaan lisäksi on mahdollista nauttia myös illallista ja ruokailemaan saavutaan kauempaakin. Ravintola suosii puhtaita ja lähellä tuotettuja raaka-aineita, muun muassa vihannekset ja perunat hankitaan aina mahdollisuuksien mukaan Kemiönsaaren lähituottajilta.

Lounaalle saapuessamme saaristolaispöytä notkui erilaisista salaateista ja tuoreista kalaherkuista. Myös lämpimiä ruokia oli useampaa sorttia. Minunlaiselleni kylmän buffetpöydän ystävälle tarjonta oli kerrassaan ylenpalttinen. Oli nautinnollista syödä tuoretta kalaa ja tämä onkin ehdottomasti ravintolan buffetin vahvuus. Kasnäs kasvattaa kalansa itse ja sekä kirjolohi että siika jalostetaan venesataman vieressä sijaitsevassa Salmonfarmissa.

Ruoka maistui taivaalliselle ja en muista milloin olisin ollut näin runsaan buffetin äärellä. Söimme rauhaksiin ja nautimme toistemme seurasta. Ravintolassa oli puolen päivän aikaan hyvinkin rauhallista ja saimme olla lähes omissa oloissamme. Jälkiruuaksi nautimme Runebergin tortut ja omenahyvettä teen ja kahvin kera.

Rentoa kylpyläelämää Joutsenmerkin saaneessa vastuullisessa lomakohteessa

Lounaan jälkeen hyvästelimme Jarin ja Annen, sillä he lähtivät hoitamaan vastasyntyneitä koiranpentuja Turkuun. Mieheni kanssa reippailimme autollemme ja päätimme ottaa pienet nokoset, sillä buffet oli täyttänyt vatsamme hyvin. Tunnin päiväunien jälkeen pakkasimme kassiin uima-asut ja pyyheliinat. Etäisyydet Kasnäsin palveluiden välillä ovat lyhyet ja kävely caravan-alueelta kylpylään kesti vain muutaman minuutin. Saimme vastaanotosta pukukaappien avaimet ja pääsimme nauttimaan olostamme uiden ja rentoutuen kylpylän altaissa.

Kylpylän riemuja ja karavaanari-elämää Kasnäsissa.

Kasnäsin matkailupalveluita tarjoavalle perheyritykselle myönnettiin viime vuoden lokakuun lopulla Joutsenmerkki. Ympäristöystävällisyys ohjaa yrityksen toimintaa kokonaisvaltaisesti ja onkin hienoa käyttää tällaisen yrityksen palveluita. Vastuulliset matkailupalvelut ovat yhä useammalle matkailijalle tärkeä kriteeri matkakohdetta valitessa ja ostopäätöstä tehdessä. Kasnäsissa hyödynnetään muun muassa Salmonfarmin kalajauhotehtaan hukkalämpöä ja sillä lämmitetään rakennuksia ja ulkoaltaita.

Viihdyimme hyvän tovin kylpylän ulkoaltaassa, sillä siellä oli rauhallista ja saimme nauttia olostamme ihan kahdestaan. Paukkupakkasessa altaat höyrystivät sekä ilman että aurinkolasimme. Olo oli tyytyväinen ja rentoutunut. Kasnäsin kylpylän sisätiloissa oli useampi allas ja yhdessä niistä uimme hetken matkaa, jonka jälkeen virkistäydyimme pariin otteeseen dippaamalla itsemme vuoron perään kylmäaltaaseen ennen kuin suuntasimme taas lämmittelemään poreisiin. Ah, mitä luksusta.

Kylpylän riemuja ja karavaanari-elämää Kasnäsissa.

Kylpylän riemuja ja karavaanarielämää Kasnäsissa – viikonlopun miniloma venähti lomaviikoksi

Koimme Kasnäsissa vatsanpohjaa kutkuttavaa vapauden tunnetta. Nautimme ystävien ja toistemme seurasta, herkullisesta ruuasta ja juomasta sekä rantasaunan ja lämminvesialtaan tuomasta rennosta fiiliksestä. Talvinen pakkassää siivitti lomaamme aurinkoisen lumisissa saaristomaisemissa ja omaa uutuudenviehätystään loi myös asuminen asuntoautossa.

Iloitsimme kävelyretkistä, hitaista aamuista sekä aikatauluttomuudesta ja viivyimmekin Kasnäsissa viikonlopun sijaan, lisävuorokausi kerrallaan, kokonaisen viikon. Oma lomautukseni ja mieheni talviloma mahdollistivat tämän. Saimme Kasnäsissa äärettömän hyvää ja välittävää asiakaspalvelua, kiitos Christel, Henrika ja Jaana sekä Tanja ja Katja. Alueella oli turvallista liikkua, sillä hygieniasta ja turvaväleistä pidettiin huolta. Henkilökunnalla oli käytössä maskit ja käsidesiä oli saatavilla kaikissa palvelupisteissä. Oli ilahduttavaa myös huomata, että kaikki kohtaamamme asiakkaat käyttivät maskeja kuten mekin. Viikon mittaan pääsimme täysin irti arjen hektisyydestä ja saimme tarvittavaa lepoa. Lumouduimme hetkessä elämisestä ja siitä, että saimme keskittyä olennaiseen, yhdessäoloon ja elämästä nauttimiseen.

Pilvi

Oletko sinä käynyt lomalla Kasnäsissa? Jos tämä Kemiönsaaren helmi ei ole vielä sinulle tuttu, suosittelen varaamaan majoituksen Hotel Kasnäsista. Tämä jos mikä on loistava kohde kotimaan lomalle!

Jos koet saariston omaksesi, käyhän fiilistelemässä parin vuoden takaisella kotimaan matkallamme, Primadonnien testissä: Miniloma Ahvenanmaalla.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *