Lifestyle, Matkailu

Lapland Hotels Bulevardi tuo ylellisen tuulahduksen Lappia Helsinkiin

Helmikuun puolessa välissä teimme mieheni kanssa odotetun miniloman Helsinkiin, sillä useamman kuukauden marraskuu oli näyttäytynyt ilmojen puolesta kovinkin harmaana. Lapland Hotels Bulevardi tuo ylellisen tuulahduksen Lappia Helsinkiin ja lumesta haaveilu sai jäädä kun astuimme ensi kertaa sisään tähän maagiseen hotelliin.

Lapland Hotels Bulevardi sijaitsee nimensä mukaisesti Bulevardin varrella, Helsingin arvoalueella, aivan Punavuoren kupeessa. Bulevardimaisen puistokadun näyttävät vaahterat ja lehmukset kohoavat korkeuksiin ja ovat paljainakin ylväitä sopien hyvin tähän puistojen ympäröimään alueeseen. Historiallisella kadulla sijaitsee useita ravintoloita, kahviloita sekä taidegallerioita.

Vastaanotto – kuin hyvän ystävän luo saapuisi

Lapland Hotels Bulevardin aula oli rauhallinen, sillä saavuimme hotellille hyvissä ajoin ennen puoltapäivää. Hotellin vastaanoton täytti lempeä tunnelma, johon osansa toivat kutsuvat sohvat porontaljoineen ja lyhdyt kynttilöineen. Maaginen saamelainen äänimaailma joikuineen otti meidät avosylin vastaan ja tuntui kuin olisimme saapuneet hyvän ystävän luo.

Meidät toivotettiin lämpimästi tervetulleeksi iloisen ja ystävällisen vastaanottovirkailijan toimesta ja oli varsin mukava kuulla tämän nuoren naisen puhuvan pohjoisen murteella. Huonetoiveemme aikaisemmasta sisäänkirjautumisesta toteutui ja saimme huoneemme hyvissä ajoin, sillä olimme ostaneet liput Helsingin Kaupunginteatterin päivänäytökseen.

Saunallinen Mystique De Luxe -huone – täydellisesti aisteja hivelevä kokonaisuus

Lapland Hotels Bulevardi tuo ylellisen tuulahduksen Lappia Helsinkiin.

Matkasimme hissillä hotellin kahdeksanteen kerrokseen, jossa meitä odotti Lapland Hotels Bulevardin saunallinen Mystique De Luxe -huone. Avasimme huoneemme oven ja tuo aulassa kuulemamme musiikki jatkui huoneessa, sitoen tilojen äänimaailmat sulavasti yhteen. Tuntui heti siltä, että tässä hotellissa asiakaskokemusta ja moniaistillisuutta on mietitty pitkään ja hartaasti, sillä tunne siitä että olimme Lapissa, oli vahvasti läsnä.

Huoneen televisiosta kuului kaunis pohjoinen musiikki ja ruudulla näkyvän naisen ohimolta tipahti vesitippa. Usva leijaili innovatiivisesti ruudulla ja sai minut huokaamaan syvään. Täällä tulisimme viihtymään paremmin kuin hyvin. Ja olihan tämän maanläheisin värein tyylitellyn huoneen sauna ihan luksusta sateisena viikonloppuna.

Kauniita yksityiskohtia ja valoilla leikittelyä

Lapland Hotels Bulevardi tuo ylellisen tuulahduksen Lappia Helsinkiin. Hotellissa on 182 huonetta ja Lapin taikaa sykkivän kaupungin keskelle tuovat osaltaan monet saunalliset huoneet ja sviitit. Huoneiden rauhallinen tunnelma on kuin suoraan usvaisesta metsästä, jonka löytää saunan pehmeistä löylyistä. Huoneiden kauniit yksityiskohdat, suomalainen design ja pehmeät tekstiilit sekä muhkea sänky tuovat palan ylellisyyttä mukanaan. Erilaisilla valaisimilla ja valojen kohdennuksella on saatu aikaan toimivia kokonaisuuksia, jotka hivelevät silmää.

Oma sauna – luksusta hotellilomaan

Lapin rauha ja seesteisyys huokui Mystique De Luxe -huoneen kylpyhuone- ja saunaosastolla. Suuret kivilaatat seinissä ja lattiassa hohtivat beessin sävyissä tuoden maanläheistä tunnelmaa. Hotellille varta vasten suunnitellut Arctic Pine -kylpytuotteet olivat omiaan lisäämään spatunnelmaa suureen tilaan. Kylpytakit ja tohvelit olivat sävy sävyyn ja niissä kelpasi rentoutua lempeiden löylyjen jälkeen sekä illalla että aamulla. Sauna- ja spaosaston valoja saimme säädettyä eriasteisille himmeystasoille sen mukaan millaisen valaistuksen tilaan halusimme. Kerrassaan hieno juttu, joka nosti asiakaskokemuksen seuraavalle tasolle.

Lapland Hotels Bulevardi tuo ylellisen tuulahduksen Lappia Helsinkiin.

Gourmet-aamiainen – pala Lappia lautasella

Makoisasti nukutun yön jälkeen heräsimme virkeinä ja suuntasimme aamiaiselle. Voi mikä rauhallinen tunnelma aamiaissalissa vallitsikaan. Valitsimme mieluisan pöydän ja istuuduimme. Tarjoilija toivotti hyvät huomenet ja kysyi haluammeko kahvia vai teetä. Oli ilahduttavaa huomata, miten tällä pienellä eleellä kaikki aamiaiselle tulevat huomioitiin henkilökohtaisesti. Hetken päästä juuri sopivan aikaa haudutettu vihreä tee herätteli makuhermojamme.

Lapland Hotels Bulevardi tarjoili aamiaisella parasta mitä pohjoinen gourmee voi aamulla olla. Valikoima oli todella laaja ja esillepanoon oli kiinnitetty paljon huomioita. Saamelainen musiikki soi jälleen hiljaa ja loi kiireettömän tunnelman aamuun. Esteetikon silmääni miellyttivät myös Pentikin kauniit astiat.

Punainen juures-hummustahna rieskan päällä oli äärettömän hyvää, samoin mustikka-maarianheinähillo antoi sopivan säväyksen paistetulle pekonille ja lämminsavulohelle. Poronmaksapaté, suomalainen goudajuusto, possun leikkele ja paahdetut broilerisiivut oli aseteltu kauniisti mustille tarjoilulaudoille. Kasviksia oli runsaasti ja Sodankylän hillaa sekä muita jugurttiin tai myslin joukkoon sopivia marjajauheita oli tarjolla harmaissa vuolukiviastioissa. Ihastuimme suunnattoman paljon lämpimiin perunoihin, pinaattiin ja sipuliin, joita haimme lisääkin. Banaani-mustaherukkasmoothie oli sopivan makea kruunaamaan täydellisen puolentoistatunnin aamiaisen.

Lapland Hotels Bulevardi ylitti kaikki odotukset

Sitä tulee äärettömän onnelliseksi kun huomaa, että hotellivierailulla on kaikki kohdallaan, siis aivan kaikki. Tuntui kuin olisimme olleet pidemmälläkin lomalla, niin hyvää huolta meistä pidettiin. Lapland Hotels Bulevardi ylitti kaikki odotuksemme ja menee syystäkin ykköseksi yöpymissämme kotimaan hotelleissa. On hienoa, että hotellin palvelumuotoilussa on aidosti huomioitu saamelainen kulttuuri ja identiteetti eikä mikään kokemamme ollut päälle liimattua. Lapland Hotels Bulevardiin ja sen pohjoisiin tuuliin tulemme aivan varmasti palaamaan uudelleen.

Voit varata oman hotellilomasi Lapland Hotels Bulevardiin kätevästi verkosta tai soittamalla suoraan hotelliin 09 2525 1111 tai lähettämällä sähköpostia bulevardi@laplandhotels.com.

Mikäli haaveilet hotellilomasta muualla kuin Helsingissä niin luehan myös inspiroiva artikkelini Amandis – rakastettava elämys Naantalissa.

Pilvi

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *