Lifestyle, Matkailu

Miniloma Original Sokos Hotel Kupittaalla

Kaupallinen yhteistyö: Original Sokos Hotel Kupittaa

Mikä olisikaan ihanampaa marraskuisena perjantaina kuin suunnata vanhaan kotikaupunkiini Turkuun, Suomen vanhimpaan kaupunkiin ja aloittaa viikonlopun mittainen kaupunkiloma. Heinäkuun alussa avatun Original Sokos Hotel Kupittaan palvelukonsepti oli vielä kokematta ja kun olin kuullut tästä Turun tiedepuiston alueella sijaitsevasta hotellista paljon hyvää niin hotellivalintakin oli helppo.

Miniloma Original Sokos Hotel Kupittaalla tuli hyvinkin tarpeeseen, sillä kotona on aina jokin projekti kesken ja teki enemmän kuin hyvää jättää ne hetkeksi taka-alalle ja keskittyä lomailuun ilman sen kummempia aikatauluja ja suunnitelmia.

Yllätyksellinen ja moderni huone

Miniloma Original Sokos Hotel Kupittaalla.

Saavuimme illansuussa Kupittaalle ja kirjauduimme sisään kuudennessa kerroksessa sijaitsevaan Standard King -huoneeseen. Kulmassa sijaitsevan modernin huoneen ikkunat olivat kahteen suuntaan ja ne lisäsivät mukavasti tilan tuntua. Huomioni kiinnittyi erityisesti aurinkoisen keltaiseen kohdevalaisimeen sekä muhkeisiin nahkatyynyihin sängyllä. Hotellihuoneiden ja ylimmän 9. kerroksen sisustussuunnittelusta on vastannut sisustusarkkitehtitoimisto Gullstén & Inkinen.

Rohkeita värivalintoja luomassa kontrastia

Hotellihuoneen kylpyhuoneen katseenvangitsijana toimi tyylikäs ja kokolasinen suihkuseinä. Silmääni miellytti erityisesti se, että seinä oli väriltään purppuran lila. Muuten valkoinen kylpyhuone sai mukavan kontrastin tästä rohkeasti valitusta yksityiskohdasta. Oli myös ilahduttavaa todeta, että huoneen käsi- ja suihkusaippua sekä -shampoo olivat kotimaisen perheyrityksen Dermosilin tuotteita. Kyseisiä tuotteita on mahdollista ostaa kotiin hotellin aulan Delistä, joka on avoinna ympäri vuorokauden.

Miniloma Original Sokos Hotel Kupittaalla.

Bistro Elli kutsuu viihtymään

Kun olimme siistiytyneet, lähdimme illalliselle hotellin mutkattoman rentoon Bistro Elliin. Hotellin ensimmäisessä kerroksessa sijaitseva viihtyisä korttelibistro on avoinna päivittäin ja sinne on kiva poiketa sekä arkisin että viikonloppuisin, vaikka ei majoittuisikaan hotellissa.

Miniloma Original Sokos Hotel Kupittaalla.

Bistro Elliin saapuessamme odotimme hetken pöytään ohjausta ja saimme mukavat ikkunapaikat. Huomasin heti istuuduttuamme, että pöydässä oli minun ja edesmenneen mummuni lempikukkia, neilikoita. Tuntui kotoisalta. Kankaiset lautasliinat ruutuineen viimeistelivät kattauksen ja sopivat hyvin bistron muutenkin rennon tyylikkääseen ilmeeseen. Erilaisia valaisimia oli ihastuttavan paljon ja katutasossa olevien yleisten tilojen sisustussuunnittelusta on vastannut turkulainen suunnittelutoimisto Kudos Design Oy.

Hyväntuulinen tarjoilija suositteli meille alkuun aperitiiksi mustikkaglögiä, jonka valitsimmekin. Lämmintä glögiä oli mukava siemailla ruokalistaa katsellessa ja kääntää ajatuksia lähenevää joulunaikaa kohti.

Maukas makumaailma modernilla twistillä

En ole aiemmin tilannut ravintolassa vegaanista annosta, mutta rakastan sieniä ja siksi valitsinkin Portopellosienipihvit, joiden kanssa tarjolla oli retiisiä, kvinoaa sekä pehmeää maa-artisokkakreemiä. Kerrassaan herkullinen makuyhdistelmä, joka osoittautui nappivalinnaksi. Annoksessa oli käytetty myös sopivasti chiliä ja se antoi mukavan lisäpotkun ateriointiin.

Mieheni nautti Bistron burgerin, jonka suomalainen naudanlihapihvi oli hyvin ruskistunut, mutta sisältä vielä punertava, toisin sanoen täydellinen medium. Burgerin kruunasivat pekoni ja cheddar-juusto ja annos hupeni ranskalaisten siivittämänä nopeasti parempiin suihin.

Vatsat kylläisinä vietimme loppuillan mukavasti hotellihuoneen sängyllä köllien. Kuluvan syksyn perjantairutiinimme, Vain elämää -jakson katselu, oli nyt upgrattu, sillä Familonin vuoteet, peitot ja tyynyt kutsuivat rentoutumaan ja ottamaan iisisti. Uni tuli jakson jälkeen alta aikayksikön.

Aikainen aamutreeni huikeissa maisemissa

Miniloma Original Sokos Hotel Kupittaalla.

Olen aikaisten aamujen ihminen ja nautin suunnattomasti, kun saan kaikessa rauhassa aloittaa päivän omaan tahtiin mieheni vielä nukkuessa. Olin ottanut tästä syystä treenivaatteet mukaan ja eihän niitä nyt voinut olla käyttämättä. Siksi lähdinkin tekemään vajaan tunnin mittaisen aamutreenin Original Sokos Hotel Kupittaan kuntohuoneeseen hieman ennen aamukahdeksaa.

Yhdeksännestä kerroksesta avautui mieletön maisema Turun ylle. Ihailinkin taianomaisen kaunista aamukajoa tovin ennen kuin siirryin itse treenin pariin. Näköalaikkunoin varustetussa salissa oli useita Technogymin laitteita ja tämän lisäksi eripainoisia käsipainoja sekä kahvakuulia. Näillä sain pienen hien pintaan ja mikä parasta, tilassa ei ollut lainkaan muita.

Rauhassa nautittu kiireetön aamiainen kaikilla herkuilla

Original Sokos Hotel Kupittaan buffetaamiainen oli tarjolla Bistro Ellissä ja sisään kirjautuessa saimme päättää, milloin sen halusimme nauttia. Puoli kymmenen aikaan suuntasimme hotellin ensimmäiseen kerrokseen vatsat kurnien. Turvallisuuteen ja hygieniaan oli kiinnitetty hyvin huomiota. Asiakkaille annettiin mahdollisuus käyttää kertakäyttöhansikkaita tai omia pihtejä, joille oli selkeä palautuspaikka. Myös käsidesiä oli tarjolla useassa kohtaa buffetlinjastoa. Ihmisiä oli liikkeellä samaan aikaan ja oli mukava nähdä, että kaikki huomioivat toisiaan antamalla tilaa. Tunnelma oli rauhallinen kuten loma-aamuun kuuluukin.

Oli hienoa huomata, että Original Sokos Hotel Kupittaan aamiaisella oli tarjolla useita paikallisia tuotteita. Riihipuodin myllyn hiutaleista valmistettu luomupuuro, turkulaisen perheleipomo Rostenin leivät, pienet kuppiskakut ja Houtskärin katajanmarjasilakka kuuluvat päivittäiseen valikoimaan. Nautin myös ensimmäisen kerran Eijan suolaista lohipannaria, joka oli todella hyvää. Auringoenergiaa saimme raikkaista mehuista ja erityisesti terveysshottina nautittava paimiolaisen Alitalon Vihannes Oy:n tyrni-porkkanamehu antoi kirpsakan boostin päivään.

Parasta aamiaisella oli se, että ei ollut minnekään kiire ja saimme rauhassa nauttia päivän tärkeimmän aterian ja samalla katsella Kupittaan elämää.

Miniloma Original Sokos Hotel Kupittaalla.

Lauantaileffa, päiväunet ja vierailu Turun tuomiokirkossa

Kuten jo aiemmin kerroinkin, meillä ei ollut mitään suunnitelmia päivän varalle. Kävin kaikessa rauhassa suihkussa ja lueskelin kirjaa. Miten ihanaa tällainen joutilaisuus voikaan olla. Päikkäreiden jälkeen päiväleffaksi valikoitui 2000-luvun alun hömppäkomedia Villi tusina, ja tämän jälkeen suuntasimme huoneen QR-koodeilla varustetun tapetin innoittamina kohti Turun tuomiokirkkoa.

Miniloma Original Sokos Hotel Kupittaalla.

Omatoimista tutustumista Turkuun helpottaa hotellin aulassa olevat näytöt, joissa pyörii julkisen liikenteen aikataulut. Kaupungin ydinkeskustaan pääsee hetkessä kävellen, Fölläri -kaupunkipyörällä tai bussilla. Ja mukava lisä oli se, että Original Sokos Hotel Kupittaan edestä oli mahdollista ottaa käyttöön myös Skootti. Me jätimme tällä kertaa nämä vauhdikkaat menopelit rauhaan suunnatessamme keskustaan omalla autolla. Kengät säilyivät kuivina noutaessamme auton hotellin omasta pysäköintihallista aivan hotellin alapuolelta, kun Turun tuomiokirkon lisäksi kävimme ostoksilla K-Citymarket Kupittaalla.

Vastuullisia valintoja vahvasti ajassa elävässä hotellissa

Kupittaan alueella sijaitsee monia korkeakouluja ja useita satoja työpaikkoja ja siksi onkin luontevaa, että tämä teknologian ja tieteen keskus on vihdoin saanut oman hotellinsa. Original Sokos Hotel Kupittaalla on 196 huonetta ja niissä on hyödynnetty teknologiaa ilahduttavan paljon, muun muassa siten, että kaikki tarvittava tieto löytyy huonetabletilta ja televisiosta. Paperimateriaaleja huoneessa ei ole ja tämä onkin hieno vastuullinen valinta.

Miniloma Original Sokos Hotel Kupittaalla.

Yllätyksellisyyttä luo myös huoneiden seinätapettina oleva Turun kartta, joka sisältää QR-koodeja ja tietoja Turun kulttuuri- ja liikuntakohteista. Hotelli toimiikin hyvänä pilottina uusille asioille. Oman lisänsä vaivattomaan sisäänkirjautumiseen tuo Suomen Sokos Hotellien ensimmäinen itsepalveluautomaatti.

Viidakon vehreyttä hotellin wc-tiloissa

Original Sokos Hotel Kupittaan yleiset wc-tilat ilahduttivat meitä molempia. Ihan tavallisten wc-ovien takaa paljastui uusi maailma äänineen, mikä vei ajatuksemme kuumankosteaan sademetsään. Käsienpesualtaat oli tehty  viidakonvihreästä puukomposiitista ja ne voidaan polttaa niiden tultua tiensä päähän. WC-ovissa oli käytetty kekseliäisyyttä, sillä kullanväriset leijonanpääkolkuttimet vartioivat jokaisen rauhaa, lukon lisäksi. 

Arvostan kuluttajana suunnattoman paljon sitä, että hotellissa on panostettu vastuullisuuteen ja ympäristöystävällisyyteen. Vaikka äänimaailma veikin ajatuksemme sademetsään niin hotellissa myytävien DROPP-pullovesien myyntituottoa käytetään Itämeren suojeluun. Kerrassaan hienoa. Tämäkin pieni teko oli vastuullinen valinta allergiatunnuksen ja Green Key-sertifikaatin omaavalta hotellilta. 

Drinkillä trendikkäässä Kuppis Rooftop Barissa

Miniloma Original Sokos Hotel Kupittaalla.

Kaupunkiseikkailun jälkeen meitä kutsui Original Sokos Hotel Kupittaan yhdeksännen kerroksen tyylikäs ja intiimi Kuppis Rooftop Bar, josta on upeat maisemat Turun kaupungin ylle. Sisätilat olivat sen verran täynnä, että päätimme nauttia aperitiivit, talon Aperol Spritzit, terassin puolella. Jokseenkin reipas tuuli tuiversi, mutta sisältä löytyi lämpimät viltit mukaan. Ja hyvinhän me viihdyimme terassilla näiden virkistävien drinkkien ajan.

Illallisena nautimme drinkkien jälkeen Bistro Ellin makuhermoja kutkuttavan syystalven kolmen ruokalajin menun ja siitä saatte lukea myöhemmin.

Original Sokos Hotel Kupittaalla viihtyy pidempäänkin

Miniloma Original Sokos Hotel Kupittaalla.

On hienoa, että Turun Kupittaalle on saatu uusi kohtaamispaikka, jossa viihtyy pidempäänkin. Sunnuntaina totesimme mieheni kanssa aamiaisen jälkeen, että tekipä tämä miniloma Original Sokos Hotel Kupittaalla hyvää kaikin puolin. Leikittelemme myös ajatuksella miltä tuntuisi asua hotellissa. Olisihan se aika ihanaa!

Miniloma Original Sokos Hotel Kupittaalla oli oikein onnistunut. Hotelli on raikkaan kutsuva ja toimiva kokonaisuus, jossa on huomioitu asiakaskokemus monella tasolla. Modernin yllätykselliset tilat loivat meille sitä wow-tunnetta, jota minilomalla kaipasimmekin. Silmän on mukava antaa viipyillä kauniissa yksityiskohdissa ja tuntuu kivalta yllättyä. Huomaavainen asiakaspalvelu ja henkilökunnan läsnäolo sekä vastaanotossa että ravintolassa oli aitoa ja lämminhenkistä.

Voin lämpimästi suositella kaupunkilomaa Original Sokos Hotel Kupittaalla kaikille, jotka kaipaavat arkeensa pientä luksusta ja vaihtelua. Ja onhan tämä ihan mahtava hotelli myös työnsä puolesta matkustaville, kun Kupittaan asemakin on ihan vieressä.

Huonevaraukset voit tehdä suoraan hotelliin soittamalla 010 786 6000 tai varata huoneen verkosta sokoshotels.fi.

Pilvi

ps. Mikäli mielit lähteä virtuaalimatkalle isolle kirkolle niin lue aiempi artikkelini Lapland Hotels Bulevardi tuo ylellisen tuulahduksen Lappia Helsinkiin.

Miniloma Original Sokos Hotel Kupittaalla.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *