Lifestyle

Samppanjankuplia ja kesäkakkuja

Samppanjankuplia ja kesäkakkuja

Jokaisen donnan elämässä on hyvä olla samppanjankuplia ja kesäkakkuja! Varsinkin kun kevät kaunis hentoinen pyöräytteli tänä vuonna aivan uudet kuviot itse kullekin. Tämä vuosi jos mikä on todistanut sen, miten nopeasti elämä voi mennä sekaisin ja kuinka riippuvaisia olemme yhteiskunnan rakenteista sekä arkemme järjestyksestä. Poikkeuksellista venymistä sekä kekseliäisyyttä, yhteisöllisyyttä ja ymmärrystä on vaadittu kaikilta.

Kevät pakotti pysähtymään. Matkailualalla työskentelevänä työarki muuttui hetkessä ja poikkeukselliseen tilanteeseen on täytynyt sopeutua nopeasti. Tulevien viikkojen ja kuukausien suunnitelmat hakevat muotoaan ja kaikki tuntuu epävarmalta.

Omat tälle kesälle suunnitellut häät tullaan siirtämään ensi vuodelle. Useita matkoja on peruttu. Eniten kuitenkin harmittaa, etten ole voinut halata äitiäni pitkään aikaan.

Tämän vuoden kevät pakotti pysähtymään

Tietoinen keskittyminen hyvinvointiin

Paljosta olen kiitollinen. Rakas mies, lähellä asuva äiti, hieno työpaikka, upeat työkaverit ja paineessa uudelleen muotoaan ottavat työtehtävät saivat aikaan myös uusia luovia kuvioita. Sosiaalinen etäisyys on jollain tapaa onnistunut myös lähentämään ja olenkin huomannut soittelevani puheluita entistä useammin ystävieni kanssa.

Sisälle linnoittautuminen ja julkisten paikkojen rajoittuminen lähinnä ruokakauppaan tuntui monella käyvän hermon päälle. Täytyy sanoa, että onni on ollut kaunis kevät ja kasvava valon määrä. En tiedä miten syvälle peiton alle olisinkaan hautautuneena jos tämä kaikki olisi tapahtunut vaikkapa marraskuun pitkinä pimeinä päivinä.

Pilvidonnan esimerkkiä seuraten ja Aamuvirkun seikkailuja seuranneena, päätin aktivoitua ja olenkin aloittanut pitkät iltakävelyt. Asunto on siivottu ja sellaisetkin hyllyt käyty läpi, joihin ei ole pariin vuoteen vilkaistukaan. Jauhopeukaloinnostus pääsi myös iskemään ja kotona oleilu onkin tuottanut tälle donnalle innostuksen kokeilla uudenlaisia reseptejä.

Yhtäkkiä lisääntynyt aika kotona on myös antanut motivaatiota keskittyä omaan hyvinvointiin. Olen keskittynyt tarkemmin puhdistamaan ruokavaliota sekä pitämään kiinni järkevästä ruokailurytmistä. Olen innostunut kokeilemaan pätkäpaastoa ja uskon, että se yhdistettynä hyvään ruokaan sekä liikuntaan, on parantanut yöunien laatua ja laskenut leposykettäni.

Paljosta olen kiitollinen

Kakkureseptejä ja juhlaa arjen keskellä

Arki siis on löytänyt uusia uria ja kevään sekä alkukesän juhlapäivät on vietetty pienellä porukalla, ulkona jos mahdollista ja terveellisiä herkkuja syöden. Skumppaa on tullut kevään nimissä kilisteltyä lasillinen siellä, toinen täällä. Tässä artikkelissa vilahtelevat herkulliset kuvat juustokakusta on tehty Ketoresepetit -blogin ohjeilla. Kyseessä on raikas sitruuna-juustokakku, joka sopii ketogeeniseen ruokavalioon ja on siis gluteeniton. Kakusta tuli ohjeen mukaan ihanan raikas ja kepeä – suosittelen ehdottomasti kokeilemaan vaikka ei ketoruokavaliota noudattaisikaan.

Olen aivan hullaantunut tähän Ketoreseptit-blogiin, jonka tekijä kirjoittaa ihanan inspiroivasti oman ketokeittiönsä testailuista ja hänellä on aivan hurjan hyviä reseptejä blogissaan.

Kokeilevana kokkina olenkin ahkerasti yrittänyt jäljentää näitä taideteoksia, mutta johtuen joko välineistä, aineista tai tekniikan ja taitojen puutteesta, omat tuotokseni ovat olleet vähemmän esteettisen näköisiä. Makuun omilla luovilla ratkaisuilla ei ole ollut vaikutusta ja mitäpä sillä ruoan näöllä onkaan väliä vatsalaukun uumenissa. Tämä kakkunen on ensimmäinen todella myös ulkonäöllisesti onnistunut leivonnainen ja siitä ilahtuneena halusin jakaa sen tänne Primadonnien blogiinkin.

Haluaisin myös toivottaa kaikille iloa, valoa ja voimaa tähän poikkeukselliseen aikaan. Toivon, että myös teillä on mahdollisuus pitää itsestänne hyvää huolta, leipoa kakku arkea piristämään ja kilistellä silloin tällöin kaikesta huolimatta. Elämä voittaa ja jokainen oman elämänsä donna ansaitsee samppanjankuplia ja kesäkakkuja – once in a while!

UnnaDonna

P.S. Omaa hyvinvointia kasviksista ja kesämaan antimista ammentava, käyhän lukemassa Pilvin postaus Inkisen puutarhan herkuista.

Seuraa ja tykkää donnista:

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *