Lifestyle, Matkailu

Staycation Naantalissa – Hotel Bridget Inn

*Kaupallinen yhteistyö: Hotel Bridget Inn. Staycation Naantalissa – Hotel Bridget Inn

Suomen aurinkoisin kaupunki, Naantali, on viehättävä matkakohde vanhan kaupungin kapeine kujineen myös talvella. Talviaikaan kaupungissa saa nauttia lomailusta rauhallisen tunnelman vallitessa. Maaliskuun alussa lähdimme mieheni kanssa lähilomalle tähän minulle kovin rakkaaseen kaupunkiin.

Saavuimme ihastuttavan merenrantakaupungin ainutlaatuiseen ja pitkän historian omaavaan Hotel Bridget Inniin, torstai-illalla. Sympaattinen ja kauniin ulkovaloin ja kynttilöin valaistu, vanhan kaupungin kupeessa sijaitseva, boutique-hotelli ja sen yrittäjä Karolina Öström toivotti meidät lämpimästi tervetulleiksi saattaen meidät huoneeseemme.

Neljän henkilön tyylikkäässä huoneistossa majoittuu mukavan väljästi

Hotel Bridget Innissä on kaiken kaikkiaan seitsemäntoista kahden-neljän henkilön huonetta ja yksi kuuden henkilön huoneisto. Me majoituimme tyylikkään hotellin sisäpihalta löytyvässä neljän henkilön huoneistossa. Tämä oli oikein sopiva majoitusvaihtoehto lähilomaamme. Huoneisto oli kahdessa kerroksessa. Ylhäällä, jyrkkien rappujen ja portin päässä, oli ihastuttavan ja seesteisen tunnelman omaava makuuhuone. Vuoteen lisäksi tilassa oli vain kaunis lasipöytä ja tuoli sekä useita valaisimia. Kauniin pelkistetty sisustus lumosi minut.

Alakerrassa oli pieni eteinen, wc- ja suihkutila sekä käytävän päässä yhdistetty olo- ja makuuhuone. Harmoniset ja luonnonläheiset värit saivat mukavaa kontrastia tummanpuhuvasta kuviotapetista. Vanha kakluuni oli toimiva, vaikkakaan ei tällä kertaa meillä käytössä. Vanhan talon tunnelmaa aistimme myös silloin tällöin askeltemme alla narahtavilla lattialankuilla. Koin myös äärettömän mukavaksi sen, että huoneistossa oli maljakko, johon sainkin kauniin kimpun Naantalin Kukkakauppa Kastanjasta. Lomallakin voi ilahduttaa itseä katselemalla kauniita kukkia.

Valon ja varjon leikkiä sekä Ruususen unia

Illan edetessä huoneiston useat valaisimet pääsivät oikeuksiinsa, ja valojen sekä varjojen vaihtelu loi leikkisää kontrastia huoneen seinille ja kattoon. Katseeni viipyili pitkään myös huoneistomme yläkerran vinossa kattoikkunassa, joka antoi makuuhuoneeseen oman hohtonsa kauniiden valaisinten lisäksi.

Aamuisin heräsimme luonnollisesti kasvavaan kevätvaloon jo hyvissä ajoin. Huoneiston ylä- ja alakerran vuoteet olivat mukavan napakat ja niissä saimme hyvät yöunet. Ja kyllä, nukuimme molemmissa sängyissä! Tuntui, että kehokin rentoutui aivan eri tavalla kuin kotona. Alakerran parivuoteen sängynpäätynä oli kekseliäästi käytössä vanha ovi, joka loi osaltaan rustiikkista tunnelmaa. Hotellilakanoissa kelpasi prinssinikin nukkua Ruususen unta ja antaa mielen rauhoittua talon hellässä huomassa ilman huolta huomisesta.

Huoneaamiainen tuo lomaan luksusta

Hotelliloman tärkeimpiin asioihin kuuluu laadukkaan vuoteen lisäksi maukas aamiainen. Hotel Bridget Innissä päivän tärkein ateria oli monipuolinen ja se tarjoiltiin tänä poikkeuksellisena aikana huoneeseen, mikä toi osaltaan luksusta aamuun. Mikä onkaan ihanampaa kuin nauttia aamiainen sängyssä ja aloittaa päivä pikkuhiljaa omassa rauhassa.

Staycation Naantalissa – Hotel Bridget Inn.

Aamiainen koostui itsetehdyistä täytetyistä sämpylöistä, jotka olivat vielä lämpimiä niitä nauttiessamme. Appelsiini- ja omenatuoremehut olivat kauniisti pienissä lasipulloissa tai kannussa ja niiden lisäksi juomana oli Clipperin teetä, jota makeutimme lähituottajan Farmer to Bee -tyrnihunajalla, yhtenä aamuna nautimme toivomaamme kaakaota. Keitetyt kananmunat ja karjalanpiirakat munavoilla olivat maukkaita ja croissantit maistuivat hillon kera. Valkohomejuusto teki kauppansa päärynän ja hunajamelonin kanssa, viimeistellen makumaailman. Täyttävän aamiaisen jälkeen oli mukava lukeahankkimaani Sara Parikan inspiroivaa kirjaa, Itse tehty – opas omannäköiseen työelämään, ja huoneesta löytyviä sisustuslehtiä ennen kävelylle lähtöä.

Naantalin maisemat viehättävät ympäri vuoden

Staycationimme kesti Naantalissa sunnuntaihin asti ja nautimmekin useaan otteeseen aurinkokaupungin maisemista. Kapeat kujat ja toinen toistaan koristeellisemmat vanhan kaupungin talot uinuivat odottaen kevättä ja kesää. Vaimea kirkonkellojen kumina vei mietteet tämän sympaattisen, sukistaan ja varhaisesta luostari- ja kylpyläajastaan tunnetun kaupungin pitkään historiaan. Tämän ja kaiken kauniin katseltavan lisäksi kaupungin viehkeys on mielestäni sen kompaktissa koossa. Vanha luostarikirkko, upea vierasvenesatama, jylhät Kuparivuoren kalliot, tasavallan presidentin kesäasunto Kultaranta ja viehättävä vanha kaupunki yhdistettynä saaristo-Naantaliin, muodostavat ainutlaatuisen kokonaisuuden, jollaista ei ole missään muualla. Tätä kauneutta ihaillessamme hymyt olivat herkässä, kun suuntasimme idylliseen rantaan ja kahvila-ravintola Amandikseen nauttimaan maailman parhaita vohveleita.

Naantalin vanhan kaupungin rantapromenadilla sijaitseva kahvila-ravintola ja hotelli Amandis on Naantalin helmi ja siellä käymme useamman kerran vuoden mittaan herkuttelemassa. Navakka tuuli tuiversi rantaan saapuessamme ja tuntuikin mukavalta päästä sisätiloihin ja nauttimaan kupilliset kuumaa. Amandiksen maailman parhaat vohvelit ovat jo käsite foodie-piireissä ja tällä kertaa tilasimme sekä suolaista että makeaa. Löysimme rauhallisen paikan lasitetulta terassilta, josta oli mukava katsella tuulessa liiteleviä lintuja. Marja- ja Pulled Pork -vohvelit hävisivät nopeasti parempiin suihin ja kaakaot kermavaahdolla lämmittivät juuri oikealla tavalla. Maukkaan lounashetken jälkeen palasimme hotellille, sillä oli päiväsaunan ja porekylvyn vuoro.

Varaa tilaussauna ja poreamme omaan käyttöön ja nauti rentouttavasta olosta

Hotel Bridget Innin suojaisalla sisäpihalla on upea sauna ja sen yhteydessä kutsuva poreamme, joita voi varata tilauksesta. Olimme onnellisia, sillä saimme nauttia lomamme aikana rentouttavasta porekylvystä ja saunasta kahteen otteeseen, sekä illalla että päivällä. Saunan lempeät löylyt tekivät hyvää kävelyiden jälkeen ja kylmä prosecco kruunasi valoin varustetun iltakylvyn. Kannattaakin kysyä hyvissä ajoin saunaa ja poreammetta omaan hemmottelulomaan, sillä varsinkin viikonloput varataan nopeasti.

Staycation Naantalissa – tyylikkään trendikäs Hotel Bridget Inn ihastuttaa

Kaunis ja yksilöllinen hotelli on peräisin vuodelta 1880 ja historian havinan tunsi ympärillään. Sijainti vanhan kaupungin kupeessa oli ihanteellinen, sillä hotellilta oli vain lyhyt kävelymatka Naantalin viehättävään vanhaan kaupunkiin. Kaikkien hotellitilojen ilme hiveli silmää ja koimmekin hotellin hyvin inspiroivana kohteena. Tässä ympäristössä luova kirjoittamiseni lähti lentoon ja sain uusia ideoita rakastamaani kirjoittamiseen ja itseni kehittämiseen. Vanha talo kätki sisälleen modernin ja perinteitä huomioivan sisustuksen ja vanha sekä uusi tyyli kulkivatkin sopuisasti käsi kädessä. Karolinan lämmin ja henkilökohtainen asiakaspalvelu oli äärettömän huomioivaa rennon ammattimaisella otteella. Hotellin kutsuva tunnelma jäi pitkäksi aikaa mieleen luoden jo mielikuvaa seuraavasta lähilomasta tässä Naantalin näköisessä hotellissa.

Pilvi

Kun mietit staycation-kohdetta Naantalissa ja haluat yöpyä tyylikkäässä ja aikuiseen makuun sopivassa boutique-hotellissa, suosittelen lämpimästi vierailua Hotel Bridget Innissä. Ota hotelli seurantaan myös Facebookissa ja Instagramissa.

Huom! Kun teet hotellivarauksen suoraan Bridget Inniin 02 – 533 4026 tai sales@bridgetinn.fi maalis-huhtikuulle 2021 koodilla ”Primadonnat”, saat 10 % alennuksen päivän huonehinnasta. Hinta on voimassa uusiin varauksiin.

ps. Jos haluat tietää, miksi veri on aina vetänyt minua Naantaliin, käy lukemassa artikkelini Luolalanjärvi – Naantalin historiallinen hyväntekijä. Siinä kerron tarkemmin siitä, että kaukaiset sukujuureni ovat lähtöisin Naantalista.

Follow my blog with Bloglovin